Een eenvoudige tip voor een succesvol najaar

Ik schudde mijn hoofd toen ik gisteren de kalender zag. ‘Hoe is het mogelijk dat het alweer september is!” Het lijkt erop dat ik net mijn doelen voor 2019 opschreef, dan – BAM zijn we alweer ver over de helft van het jaar.

Welkom in september!

In september is de lucht vol met nieuwe start en terug naar school gevoel. We staan allemaal voor de uitdaging om van de luie zomerdagen over te schakelen naar een druk en succesvol najaar.  

Het is heel lang geleden dat begin september voor mij terug naar school betekende, maar ik krijg nog steeds de drang om een etui en een nieuw notitieboek te kopen telkens als de zomervakantie overgaat in de start van het najaar. Eigenlijk voelt september voor mij méér als het nieuwe jaar dan op 1 januari. In september doe ik vaak meer aan planning en strategisch denken over zowel mijn persoonlijke en professionele leven dan in januari. 

Als je wordt begroet door een overvolle inbox, een hectisch vergaderrooster en files op de weg kun je last hebben van back-to-work blues, waardoor het moeilijk is om je te concentreren op die berg werk voor je. Voor we ons weer in de najaars-drukte storten is het daarom belangrijk om in te checken bij jezelf en ervoor te zorgen dat je op de goede weg bent. Hier zijn 2 eenvoudige vragen om te stellen: 

1. Wat is het belangrijkste doel of project dat je dit jaar wilt bereiken?
2. Maak je de vooruitgang waarop je had gehoopt?


Zo ja; vier dat gevoel en her-bevestig je plan en planning om die finishlijn te halen.  Zo nee, stel jezelf dan de vraag wat het is dat je moet veranderen om opnieuw op koers te komen. Moet je jouw doel opnieuw definiëren of moet je een aanpassing doen in jouw tijdsbesteding en/of focus?

We wijken allemaal weleens af van het geplande pad. Je hebt gewoon veel zaken opgepakt die ‘onverwacht’ voorbij kwamen (herkenbaar?). Maar zelfs te midden van dat alles heb je de mogelijkheid om je aan te passen en een positieve verandering aan te brengen. Jouw doelen en ambities doen ertoe. Laat de onverwachte zaken van onze afleidingsgevoelige wereld, je niet te ver van koers brengen.

Of het nu een grote of een kleine verandering is die je moet maken, nu is het perfecte moment om nog bij te sturen richting einde jaar. Als je niet precies weet hoe, dan denken we graag met je mee. Vraag vrijblijvend een gesprek hierover aan. 

Ook bij The AccelerationGroup zijn we vanaf heden weer op volle sterkte en hebben we er weer zin in. We hebben nieuwe energie die we graag inzetten om onze klanten te helpen met het realiseren van hun doelen en ambities. 

Een succesvol najaar gewenst!

Christine Edelman

Neem contact op met Christine Edelman voor meer informatie over commerciële projecten.