UmbrellaBrand Group, moederbedrijf van onder meer MarketResponse en 4orange, neemt een minderheidsbelang in The AccelerationGroup.

The AccelerationGroup krijgt hiermee direct toegang tot de data, tooling en expertises van de UmbrellaBrand-bureaus. Met deze inhouse expertise onderscheidt het bedrijf zich van reguliere consultancybureaus en interim-managers op het gebied van commerciële groei en business development.

Pieter Plaisier, partner AccelerationGroup: “Ons motto is 10% plan, 90% executie. We staan voor pragmatische commerciële prestatieverbetering bij onze opdrachtgevers. Met de expertise en tooling van de UmbrellaBrand-bedrijven kunnen we echt data-driven analyses en inzicht bieden én daar meteen concrete commerciële acties aan koppelen.

Maatwerk bieden

Daar blijft het niet bij. Groei is immers geen tijdelijk project met een einddatum. Het vergt continue focus en aanpassingsvermogen aan veranderende marktomstandigheden en volatiel klantgedrag. Het goed inrichten, meten en bijsturen wordt een essentieel onderdeel van onze aanpak. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers ook na afronding van onze opdracht de werkwijze naadloos succesvol voortzetten.”

Voor de UmbrellaBrand Group past deze deelneming in de strategie om een volledig portfolio aan full service marketingdiensten te bieden op het gebied van data science, insights en consultancy.

Jorgen Botermans, ceo UmbrellaBrand Group: “Onze bedrijven bieden complementaire dienstverlening en tooling die onze opdrachtgevers in staat stellen om fact-based strategische beslissingen te nemen. Toch zien we onze opdrachtgevers regelmatig worstelen met de vraag: ‘hoe implementeren we dit nu snel en effectief in onze organisatie en hoe boeken we snel concrete resultaten?’ Met de consultants van The AccelerationGroup bieden we hiervoor de ideale oplossing. Zij zijn perfect in staat die transitie te begeleiden én zorgen voor executiekracht.”

Benutten van potentieel bestaande klanten

Plaisier ziet dat de focus van ondernemingen nog steeds te vaak ligt op het werven van nieuwe klanten. Het enorme potentieel van bestaande klanten blijft een ondergeschoven kindje. Juist daar biedt deze nieuwe combinatie meerwaarde, stelt hij. “Klantdata zijn vaak onvolledig en versnipperd in een organisatie aanwezig. Met hulp van UmbrellaBrand scheppen we in een digitaal proces heel snel overzicht, creëren we een 360° klantbeeld en kunnen we klantprofielen verrijken met externe data. UmbrellaBrand is een van de weinige partijen die deze services vergaand hebben gedigitaliseerd. Dat biedt ongelooflijk veel kansen om snel groei te realiseren binnen je bestaande klantenkring en de juiste klanten te behouden.”

 

Bron: https://marketresponse.nl/actueel/umbrellabrand-group-neemt-belang-in-the-accelerationgroup/

Fedor Hoevenaars

Neem contact op met Fedor Hoevenaars voor meer informatie over commerciële projecten.

Pieter Plaisier

Neem contact op met Pieter Plaisier voor meer informatie over commerciële projecten.