Performance Management

Intensieve begeleiding en coaching van verkopers loont

Door een intensieve, planmatige aanpak per vestiging is er een aantoonbare stijging in toegevoegde waarde diensten bewerkstelligd. Diensten met een hoge marge.

Aanpak
Middels een pragmatisch plan van aanpak, ondersteunt met een consultant en coach per vestiging zijn het management en de verkoopleiders meegenomen in een nieuwe manier van werken. De kern van de uitvoering was een persoonlijke begeleiding van elke betrokken verkoper ‘on the job’. Tussen de teams en de vestigingen is een onderlinge benchmark ontwikkeld om individuele stijging, collectieve stijging en best practices zichtbaar te maken voor alle betrokkenen.


Resultaat

Het resultaat is een aantoonbare rendementsverbetering geweest per vestiging en over alle vestigingen heen. De aanpak heeft geleid tot een significante verbetering in de verkoop van hoge marge diensten. De meeste vestigingen hebben de verbeteringen weten vast te houden, daar waar de aanpak het minst is geadopteerd, viel ook de verbetering als eerste weg. De kennis hoe de organisatie dit kan verbeteren is zorgvuldig vastgelegd.