Commercial Strategy

Aantoonbare verhoging van de afzet door intensieve begeleiding on the job

Doel
Het doel was om per vestiging van de klant met een planmatige, doordachte en intensieve aanpak te komen tot een aantoonbare stijging in de verkoop van toegevoegde waardediensten. Deze diensten brengen een hoge marge binnen.


Aanpak
Een pragmatisch plan van aanpak per vestiging en een adviseur en coach, gedragen door het management en verkoopleiders. De kern van de uitvoering was een persoonlijke begeleiding en coaching van elke betrokken verkoper on the job.

Tussen de teams en de vestigingen is een benchmark ontwikkeld om de individuele, collectieve stijging en het best presterende zichtbaar te maken voor alle betrokkenen.


Resultaat
Het resultaat is een aantoonbare rendementsverbetering geweest per vestiging en voor het gehele bedrijf. De aanpak heeft geleid tot een significante verbetering in de verkoop van hoge marge diensten.

De meeste vestigingen hebben de verbeteringen weten vast te houden, daar waar de aanpak het minst is geadopteerd viel de verbetering als eerste weg. De kennis over hoe de organisatie dit kan verbeteren is zorgvuldig vastgelegd.

Contact
Meer weten over de achtergrond, aanpak en resultaten van dit project of één van onze andere projecten?
Neem gerust contact op.